SLO | ENG

O nas

Osredotočeni na prihodnost

Kdo smo

Albacore je butično svetovalno podjetje specializirano na izvedbo transakcij in finančna prestrukturiranja. Družba je bila ustanovljena leta 2014 s strani Grega McPartlina in Mateja Reismana, ki imata skupaj več kot 50 let izkušenj iz tega področja. Beseda butik je definirana kot majhno podjetje, ki ponuja zelo specializirane storitve in izdelke. Za nas to pomeni, da si ne želimo biti rešitev za vse v vsaki situaciji, temveč želimo biti osredotočeni na naše vrline: osredotočeno sodelovanje naših izkušenih svetovalcev na vsakem projektu, naše znanje s področja finančnega modeliranja in naša osredotočenost na doseganje zastavljenih ciljev.

Ponavadi sodelujemo s podjetji vrednimi med €5m in €300m in imamo specializirano znanje iz področja telekomunikacij, maloprodaje, proizvodnje in IT sektorja.

Naše vrednote

01

Poslušamo

Jasna in odprta komunikacija se lahko zgodi samo če vstopimo v dialog, smo pripravljeni poslušati eden drugega in razumeti pogled na situacijo iz druge strani

02

Naši zaposleni so naše edino sredstvo

Stremimo k temu, da privabimo ljudi z najboljšimi znanji za opravljanje dela, investiramo v njihov razvoj ter vzgajamo delovno okolje, ki vspodbuja visok nivo kvalitete dela in orientiranosti k strankam

03

Držimo se najvišjih profesionalnih standardov

Naša korporativna kultura se osredotoča na konstantno doseganje visokih standardov razmisleka, ukrepov in komunikacije

04

Zagotavljanje kvalitetnih storitev je naše edino merilo

Ocenite nas na podlagi tega kar naredimo, ne na podlagi tega kar rečemo, da bomo naredili

Vzamemo si čas, da razumemo priložnost in strateške želje naše stranke zato, da razumemo njihovo “destinacijo”.

V kolikor se odločite za sodelovanje
z nami

01

Identifikacija vaših potreb in pričakovanj

Z vami bomo sodelovali, da najdemo rešitev, ki bo zadovoljila cilje vaše družbe.

02

Izdelava načrta, ki ustreza vašim ciljem in proračunu

Naše rešitve prilagodimo vaši organizacijski kulturi, razpoložljivim sredstvom in načinu opravljanja dela. To pomeni, da vam damo na voljo več opcij glede obsega našega sodelovanja in da se lahko sami odločite kako veliko ali kako malo nas boste uporabili

03

Implementacija načrta v sodelovanju z vami

Z vami ne bomo samo delali z ramo ob rami med trajanjem projekta ampak vam bomo nudili nasvete, vire in izobraževanje, da vam bodo rezultati na voljo še dolgo po zaključku projekta.

04

Ocenite ali smo dosegli vaši zahteve in vam pomagali pri uresničitvi vaših ciljev

Sledimo najvšijim standardom opravljanja storitev tako, da smo vedno veseli povratnih informacij glede kvalitete našega dela.

Pomagali vam bomo na vsakem koraku

“Dajte mi šest ur da podrem drevo in bom prve štiri porabil za brušenje sekire.”

Abraham Lincoln

Naša skupina strokovnjakov vam je na voljo

Greg McPartlin

Direktor

Greg je aktiven na področju poslovnih financ že 30 let, zadnjih 20 od teh pa je preživel na področju srednje in vzhodne Evrope. Pred ustanovitvijo Albacorja je bil Greg direktor oddelka za Finančno svetovanje v Deloitte Central Europe in je bil odgovoren za ustanovitev tega oddelka v Sloveniji.

Sodeloval je na mnogih kompleksnih in velikih transakcijah v različnih sektorjih, ki so vključevale privatizacije, prestrukturiranja, refinanciranja, managerske odkupe in druge transakcije. Njegovo tehnično znanje, razumevanje komercialne dinamike podjetij in globina njegovih izkušenj mu omogočajo strukturiranje rešitev, ki so v skladu s strateškimi potrebami podjetja in hkrati nudijo optimalno razmerje med tveganji in donosnostjo v dani situaciji.

Greg je diplomiral iz prava ter nato opravil licenco v Inštitutu za kvalificirane računovodje Anglije in Walesa ter je hkrati član Fakultete za poslovne finance.

greg.mcpartlin@albacore.si
Greg McPartlin direktor
Matej Reisman direktor

Matej Reisman

Direktor

Matej je izkušen svetovalec na področju prestrukturiranj in M&A transakcij. V preteklosti je bil aktiven na velikem številu transakcij, ki so vključevale proizvodna podjetja, trgovska podjetja in ponudnike telekomunikacij.

Poleg transakcijskega svetovanja s podjetji sodeluje tudi pri vzspostavitvi modelov, ki temljijo na osnovi razporejanja stroškov na podlagi aktivnosti (activity based costing) in omogočajo podjetju pravilno spremljanje dobičkonosnosti po izdelkih, storitvah, oddelkih in drugih kazalnikih poslovanja. Kombinacija znanja s področja finančnega in managerskega svetovanja mu omogočata zares globoko razumevanje podjetij in posledično doseganje optimalnih rezultatov pri vsaki transakciji.

Matej je diplomiral na European Business School v Londonu iz področja financ.

matej.reisman@albacore.si

Tin Herenda

Manager

Tin se je pridružil Albacorju pred šestimi leti in je bil vključen v razne M&A transakcije in prestrukturiranja. Eno od ključnih znanj, ki jih poseduje je finančno modeliranje dejavnosti podjetja, ki nato omogoča mnogo boljše razumevanje in vidljivost optimalne strukture transakcije.

Pred delom v Albacorju je bil Tin zaposlen v prodajno finančnem oddelku Henkla, ki se mu je pridružil po pripravništvu v Adriatic Slovenici.

Tin je diplomiral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani ter je del študija opravil na gostujočih fakultetah v Frankfurtu in Lisboni, ki konstantno zasedata visoka mesta na mednarodnih lestvicah.

tin.herenda@albacore.si
Tin Herenda svetovalec

Naši zaposleni so ključni element pri doseganju zastavljenih ciljev.

V kolikor menite, da ste oseba, ki se stvari loteva samostojno, imate hkrati zelo dobre sposobnosti interakcije z drugimi ter ste osredotočeni na kvaliteto, vas vabimo da nam pošljete svoj življenjepis in motivacijsko pismo.

Vprašajte nas karkoli. Kadarkoli.

“Ne stremi k uspehu temveč
k temu, da imaš vrednost.”

Albert Einstein